Event With Schwarzkopf

En av dom roligaste sakerna enligt mig som bloggare är att jag får möjlighet att gå på olika event. Dels för att det är oftast så himla lärorikt, och som makeup artist vill jag alltid få mer kunskap inom självklart makeup men även hudvård och hårvård.
Idag var jag på ett event där schwarzkopf pratade om deras nyaste hårfärg som finns ute på marknaden nu. Eventet höll på Orangeriet bar & café vilket är ett jättemysigt ställe. Kanske lite mysigare på våren eller sommaren.
English:
One of the best things of being a beauty blogger is that I get the oppertunity to go to different events. Partly because it's usually so instructive, and as a makeup artist I always want more knowledge in of course makeup but also skin care and hair care. Today I went to an event with schwarzkopf and they talked about their latest hair dye.
Hårfärgen heter Schwarzkopf Nectra Color och är en väldoftande hårfärg med vårdande botaniska oljor och nektar.
Detta är alltså en oljebaserad hårfärg som innehåller nektar och botaniska oljor som ska ge håret färgintensitet och glans. Hårfärgen är dessutom ammoniakfri och ska vara väldoftande. Nektarn utvinns ur odlade blommor som är naturligt berikade med mineraler, aminosyror och vitaminer. Den oljebärande formulan ger håret en djup färg och omsluter varje hårstrå för att ge en jämn vacker färg.
Nectra Color finns i 12 nyanser och kommer att säljas till ett pris på ca 109 kr.
Här ser ni 3 st modeller som har blivit färgade med 3 olika nyanser av nectra color.
Detta låter ju väldigt bra. Jag är lite tveksam till att färgen faktiskt är bra för håret, men den är säkert bättre än andra färger då den inte innehåller ammoniak. Hårfärg är ju hårfärg och är inte bra för håret, sedan kan det självklart vara mindre bra och mindre dåligt. Jag ska i alla fall ge den ett test. Normalt sett färgar jag med intensivtoning och gjorde det i förra veckan så jag får vänta ett tag, men det ska bli spännande att se hur den fungerar.
Jag valde nyansen 7,55 som jag tror ska passa bra med min nuvarande nyans.
Har ni några frågor om hårfärg så är det bara att ställa. Jag är långt ifrån expert men jag kan en del om hårfärg ifall ni har några frågor.

Makeup of the Day: Espresso Brown

Min kärlek för loracpaletten fortsätter. Idag använde jag paletten igen och gjorde en ganska simpel sminkning med lite sotat och suddat med olika nyanser av brunt med en svart eyeliner. Enkelt och snyggt!
English:
My love for the lorac palette continues. Today I used the palette again and I did a pretty simple makeup with some smoky of different shades of brown with a black liner. Simple and stunning!
Products:
Face
- L'oreal true match foundation
- Lumene touch of radiance serum foundation
- Bobbi brown corrector, porcelain bisque
- Purminerals balancing act shine control powder
- Nyx blush, taupe
- Chanel les beiges, n40
- Elf studio blush, pink passion
Eyes
- Lumene eyeshadow primer
- Lorac pro palette
- Idun silfr mascara

Eyebrows
- Anastasia brow wiz, ash blonde
- Viva la diva eyebrow trio
Lips
- Bobbi brown lipstick, pale pink
- Maybelline baby lips

Makeup of the Day: Lorac

Var så klart tvungen att testa min nya lorac pro palett. Gjorde en ganska simpel sminkning med brunt.
English:
Of course I had to try out my new lorac pro palette. I did a pretty simple makeup in brown.
Products:
Face
- L'oreal true match foundation
- Lumene touch of radiance serum foundation
- Bobbi brown corrector, porcelain bisque
- By terry hyluronic hydra powder
- Nyx blush, taupe
- Nyx blush, mocha
Eyes
- Lorac behind the scenes eyeshadow primer
- Lorac pro palette
- Idun silfr mascara

Eyebrows
- Anastasia brow wiz, ash blonde
- Viva la diva eyebrow trio
Lips
- Makeup academy lipstick

Lorac Pro Palette

Ojoj om jag har nått fint att visa er idag. För ett tag sedan så kände jag för att köpa en ny ögonskuggspalett. Jag har ganska många ögonskuggor, men det var ett tag sedan som jag köpte en ny palett ändå. Den här har jag spanat in på youtube där den är väldigt populär.
Det är lorac pro palette .
Tyvärr så är det lite svårt att få tag på lorac produkter här i sverige, men jag lyckades hitta en ganska så bra deal på ebay. Jag fick betala ca 400 kr(vilket kan tyckas vara lite mycket) för den här med gratis frakt. Om ni är intresserade av den så hittar ni den .
English:
After longing for it for a long time I decided to but the lorac pro palette. It's a small lightweight palette that is perfect for travelling. It's also perfect if you're a makeup artist. The top row shadows are matte and bottom row shimmery. The eyeshadows are creamy and very pigmented. I'm so happy with this palette and I love it!
Låt oss då ta en titt på denna underbara palett. Den är en liten, smidig och lätt palett som är perfekt att ta med sig på resande fot. Den är faktiskt mindre än vad jag trodde att den skulle vara. Perfekt också om man är makeup artist då den tar upp så lite plats.
Inuti paletten hittar vi 16 st ögonskuggor. Alla på övre raden är matta och alla på nedre raden är skimriga. Hur bra är inte det? Sedan som ni kan se så är ögonskuggorna i ganska naturliga basfärger.
Låt oss titta på hur dom swatchar också. Vid första beröring av ögonskuggorna var min tanke att dom är otroligt krämiga. Pigmenteringen av ögonskuggorna är ju inge snack om saken. Ni ser ju själva här nedanför.
Jag är riktigt imponerad av den här paletten. Den har allt man letar efter i en palett. Eller i alla fall allt jag letar efter i en palett. Det är en ganska dyr palett men den ligger ju på ungefär samma pris som urban decay nakedpaletterna och här har du fler ögonskuggor och mer mångsidighet. Nu tycker jag bara att lorac kan komma till sverige, men sålänge så får vi hålla oss till ebay.