Mariart school of makeup & hair Recension

Nu är det dags för mig att ge er en recension på den makeupskolan som jag gick på. Kan vara kul för några av er som kanske också funderar på att utbilda er till makeupartister.
Den skolan som jag har gått på heter Mariart och ni kan hitta deras hemsida HÄR . Skolan finns just nu bara i stockholm.
Jag gjorde ganska mycket research på skolor innan jag gjorde mitt beslut. Jag tittade mycket på innehållet av skolor och ville ha med så mycket som möjligt i utbildningen, vilket mariart har. Det stod mellan 2 skolor och jag besökte dom båda, vilket jag tycker är jätteviktigt. Den ena skolan passade mig inte alls. När jag kom till Mariart så kändes det rätt. Det kändes trevligt och mysigt. Jag fick en bra känsla helt enkelt.
Efter att ha gått klart hela utbildningen så vet jag att jag valde rätt skola. Beverly som är lärare på skolan är riktigt duktig på det hon gör och hon har mycket erfarenhet. Alla lektioner hålls på engelska, vilket jag tycker bara är bra.
Även fast att jag kunde ganska mycket om smink innan så känner jag att jag har lärt mig massa och utvecklats. Det som jag gillar med skolan är att dom är väldigt noggranna med hygien. Sedan är lärarna väldigt petiga och kollar mycket på detaljer när man sminkar. Vilket jag tycker är toppen och det gör mig bara till en bättre makeupartist när jag kommer ut och ska jobba.
Sminket som används heter Emite makeup och är riktigt bra, men det jag gillar är att vi även fick testa på andra märken.
Man får den hjälp man behöver och också massa inspiration. Nu när jag är klar så känner jag mig helt redo att ha detta som mitt arbete och jag känner mig mer självsäker i mig själv och att det jag gör är bra. Har ni några frågor så är det bara att ställa dom nedan!

Makeup of the Day + Photoshoot

Idag hade vi vår portfolioplåtning. Temat var pop of color och jag körde på en grön sminkning. Jag blev riktigt nöjd med sminkningen och bilden blev hur fin som helst. Tyvärr kommer det nog att ta ett tag tills jag får bilden. Det kändes riktigt roligt. Efter dom här 3 månaderna så känner jag mig verkligen redo att jobba med det här.
Här nedan ser ni två bilder tagna med min mobil hur sminkningen såg ut.
Sedan här nedan har vi då mig, icke-modell, och hur jag har sett ut idag. Enkel vingad eyeliner och ett par snygga läppar. Japp där har ni det!
Nu när jag är klar med skolan så kommer jag helt klart att lägga upp mer här på bloggen.

Blivande Makeup Artist

Som sagt så har det varit en del på g senaste veckan och jag har knappt haft tid att göra någonting. Kan knappt fatta att jag slutar min utbildning på torsdag och är en utbildad makeup artist. Helt sjukt. Tiden har gått så fort och jag har lärt mig så himla mycket. Både roligt och läskigt att jag ska bli makeup artist på riktigt. Jag fick dock så himla bra feedback på mitt utvecklingssamtal i skolan idag och det gjorde mig så jädra glad. Känns verkligen som att jag har hittat rätt och att det här är vad jag ska hålla på med. Nu gäller det bara att hitta ett jobb och självklart vill jag få ihop lite portfoliobilder.
Säg gärna till om ni vill att jag skriver ihop en recension på skolan jag gått på. Nog om det.
På onsdag har vi portfolioplåtning då vi ska sminka en modell och sen fotar en fotograf det och vi får en bild till vår portfolio. Temat till fotot var "pop of color" och jag testade ut en sminkning idag. Jag gjorde det ganska snabbt mest för att testa ut färgerna och blev ganska nöjd.

Makeup Look: Make me pretty!

Jag vet inte hur den här sminkningen blev. Jag har så fullt upp just nu att mitt huvud är lite överallt och samtidigt som jag har haft en hemsk huvudvärk dom senaste dagarna. Men jag har inte långt kvar av min utbildning nu och måste lägga all tid jag kan på att få det sista att bli perfekt. Hoppas ni förstår varför det blir lite segare här på bloggen den kommande veckan!