L'Oréal New Concept Store

I onsdags var jag på ett supertrevligt event tillsammans med L'Oréal. Dom öppnade nämligen upp deras första konceptbutik i världen i täby centrum. Det var en superfin butik med massa lorealsmink. Dom har fokuserat mest på smink i butiken, men det finns även lite hudvård och hårvård. Dom har flera produkter som inte finns att få tag på någonannanstans i Sverige.
Vi fick en fantastisk goodiebag med oss hem, men vi fick även välja ut 3 valfria produkter från hela butiken. Behöver jag säga att jag var som ett barn i en godisaffär? Superroligt event och det var så roligt att få kolla på alla nya produkter och få pilla på allt. Har ni vägarna förbi täby centrum så måste ni kolla in butiken!
(Insåg att en produkt saknas på bilden, infallible läppstiftet)

MUA School: Contouring Face, eyes and lips

Igår hann jag aldrig slänga upp inlägget från skolan, men här kommer det. Igår fortsätte vi med contouring av ansiktet, på ett väldigt naturligt sätt. Sedan fortsätte vi med korrigering av ögonformen. Få små ögon se större ut och såna saker. Till sist gjorde vi även korrigering av läpparna, och samma sak där att få läpparna att se symmetriska ut.
Jag hade min syster som modell och här ovan har jag gjort contouring av ansiktet och korrigering av ögonen med ögonskuggor. Har även lite eyeliner och mascara.
Och här har ni det med ett par röda läppar.

MUA School: Contouring

Jag tänkte att det kunde vara roligt för er på bloggen att få ta del av det jag håller på med på min makeupartistutbildning. Nu när vi börjar sminka så kommer jag att lägga upp bilder på sminkningarna som jag gör. Senaste dagarna har vi mest bara gått igenom basen.
Jag ska visa lite bilder på skolan också. Jag tänkte att jag kanske slänger upp en recension av skolan när min utbildning är klar. Men jag kan säga redan nu att är du ute efter en bra utbildning så rekommenderar jag verkligen den här.
Här ovanför och nedanför ser ni två bilder på hur skolan ser ut i "klassrummet". Väldigt bra arbetsplatser med naturligt ljus.
Här nedanför ser ni en bild på hur det ser ut när vi lägger upp allting. Vi lägger upp det som vi kommer att behöva under lektionen och eftersom att vi bara gjorde contouring idag så var det inte så mycket.
Idag fokuserade vi som sagt på contouring eller skulptering som man kan säga på svenska. Vi fokuserade mest på ansiktsformer och att få ansiktet att bli mer ovalt, som då ska vara den "ideala" formen.
Här nedan ser ni det som jag sminkade på Amelie. Vi var 3 st tjejer utan modeller så vi var 2 st som sminkade på henne, så vi gjorde halva ansiktet var. Vi fck ändå till det ganska lika. Amelie hade en väldigt fin benstruktur innan och det gjorde det ganska enkelt att skulptera på henne, var i princip bara att följa dom naturliga skuggorna i ansiktet.
Vi jobbade med en foundationpalett med skulpteringen och avslutade sedan med ett puder och lite pudercontour och highlight på det. Vi använde oss bara utav matta produkter, så ingenting skimrigt.

MOTD: Moss Green

Dagens sminkning har jag faktiskt gjort när jag kom hem från skolan. Jag hade tyvärr ingen modell till idag så jag och två andra tjejer fick sminka varandra. Därför var det ingen idé att kleta på massa smink.
Jag kom på att jag inte lagt upp några bilder från skolan än. Imorgon ska jag komma ihåg att ta lite bilder på skolan och även på sminkningen vi gör. Just nu går vi bara igenom basen, så det är inte sådär jätteroligt att se bilder på.
Men såhär har jag i alla fall sminkat mig idag. Lite gröna ögonskuggor på ögonlocken och svart eyeliner. Ganska så enkelt.
Skicka gärna iväg ett mail ifall ni vill komma och sitta och bli sminkade av mig!