Menu

GILDA SKOLAN BLOGGEVENT

Igår var jag tillsammans med ett gäng andra bloggarna inbjudna till Gilda skolan här i stockholm. Gilda skolan är en skola där de utbildar hudterapeuter. Skolan finns även i göteborg och malmö.

Vi fick information om skolan och hur utbildningen går till. Utbildningen är 1 år med 18 elever. Första terminen går de igenom mycket teori och får öva behandlingar på varandra i klassen. Sedan andra terminen tar de in kunder för behandlingar. Man kan tycka att hudterapeututbildning är enkelt, men det är så mycket som de ska kunna. Det är inte bara om huden utan anatomi, muskler, hudceller osv.

Sedan fick vi också en lite föreläsning från Annica Joensuu som är ordförande på SHR. Shr är Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation. Från henne fick vi mer information om organisationen. I sverige finns det nämligen ingen lag eller regler gällande hudterapeuter och vem som helst kan kalla sig hudterapeut och göra behandlingar. På shr's hemsida kan du se alla salonger som är godkända där kan du också se vilka utbildningar som är godkända.

Efter lite mingel och förläsningar så fick några passa på och få testa lite behandligar. Och för oss 4 som var kvar som inte fick någon behandling så var eventet slut där.

Det var jätteroligt att få veta mer om hudvårdsyrket och om skolan. Jag har verkligen fått mer kunskap och ska tänka på att nästa gång jag går på behandling så ska jag se till att verkligen kolla upp så att salongen är godkänd av shr. Eftersom att jag inte fick prova på någon behandling den här gången så kommer jag säkert komma tillbaka och testa på någon behandling.